Mjere sigurnosti

Nakon potresa koji je pogodio Grad Zagreb i Zagrebačku županiju u 2020. i 2021., pandemije COVID 19 virusa s kojom se još uvijek nosimo, važnih napora i ulaganja u sprečavanje bilo kakvih oblika nasilnog ponašanja, odnosno činjenice da je ŠMID mjesto nulte tolerancije na nasilje. Ovdje će se nalaziti sve aktualnosti i važeći protokoli, programi i akcije koji definiraju ponašanja u izvanrednim situacijama, bilo da je riječ o potresu, požaru, nasilju ili nekoj drugoj izvanrednoj situaciji.

>>Predstavljamo PLATFORMU DIZAJN ŽIVOTA

Stručne suradnice i ravnateljica potaknute različitim problemima ovisnosti, problemima u ponašanju, pokrenule su izvannastavnu aktivnost, odnosno platformu Dizajn života koja podrazumijeva različite nivoe, djelokruge i tehnike djelovanja. Platforma je prvenstveno zamišljena kao rad s učenicima koji manifestiraju različite probleme u ponašanju, no s odjekom i djelovanjem i na onaj dio učeničke populacije kojem je potrebno preventivno djelovanje. Platforma djeluje pod okriljem mjera sigurnosti budući da kao važan cilj postavljamo zadovoljenje uvjeta sigurnosti za sve učenike. To nerijetko znači izniman doprinos u preventivnom djelovanju u smjeru zauzimanja zdravih načina i stilova života.

Dva važna područja djelovanja platforme su kognitivno područje gdje se sve vrste edukacije nalaze pod zajedničkom projektnom aktivnosti Korak ispred (nositeljica Branka Kožuh).

Drugo je kreativno područje koje podržava digitalni alat Padlet (nositeljica Lea Cikron i Iva Sokić) i gdje su kreativni projekti direktno vezani uz stručna znanja i vještine.

Aktualnosti