Aktualnosti

HUMANITARNA PRODAJA I AKCIJA POVODOM DANA RUŽIČASTIH MAJICA

Objavljeno 09. ožujka 2023.

U školi je organizirana trodnevna prodaja povodom obilježavanja Dana ružičastih majica, od 28. veljače do 2. ožujka. Članovi učeničke zadruge “Moda i dizajn”, učenici tehničari modelari obuće i kožne galanterije, galanteristi i krojači su uz mentorstvo nastavnica Gordane Mužinić, Zdravke Palačković i Zdravke Misilo izradili kolekcije modnih dodataka i drugih proizvoda koji su simbolički prikazivali stavove i nastojanja borbe protiv vršnjačkog nasilja – oslikane torbe, gumice za kosu, ogrlice, naušnice, narukvice, torbe, pernice, privjeske…

Humanitarnu prodaju i akciju su vodile ovogodišnja ambasadorica nenasilja, učenica Dora Kubinger (2.b) i inicijatorica akcije za pomoć stradalima u potresu u Turskoj, učenica Minela Krakonja (4.d), uz pomoć drugih učenika. Ponosni smo na zaradu od 223€ koja je humanitarno usmjerena Hrvatskoj gospodarskoj komori i Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu, kao i potrepštine koje smo prikupljali, a koje su donirali naši empatični učenici i djelatnici. Tako smo prikupili puno higijenskih potrepština (pelena za bebe, vlažnih i papirnatih maramica, sapuna, dezinficijensa, higijenskih uložaka, proizvoda za održavanje higijene), hrane (konzervirane, suhe, za djecu i odrasle) i ostalih stvari koje mogu biti od pomoći (uglavnom odjeće) te ih odvozimo originalnim organizatorima akcije “Pomoć Turskoj” kako bi isti stigli na odredište.

Ponosni smo na humanitarni duh koji njegujemo u školi, a u kojem se svi koji žive u Školi za modu i dizajn uvijek nesebično ostvare. Također, uz tradicionalno obilježavanje Dana ružičastih majica – nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, nakon ove prodaje nastavljamo s aktivnostima ambasadorice nenasilja i progovaranja o toj važnoj temi budući da je ŠMID mjesto nulte tolerancije na nasilje.

Hvala svima koji su sudjelovali!

Tekst: Lea Cikron

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: