Mjere sigurnosti

PLATFORMA DIZAJN ŽIVOTA

Objavljeno 26. studenoga 2021.

Stručne suradnice i ravnateljica potaknute različitim problemima ovisnosti, problemima u ponašanju, pokrenule su izvannastavnu aktivnost, odnosno platformu Dizajn života koja podrazumijeva različite nivoe, djelokruge i tehnike djelovanja. Platforma je prvenstveno zamišljena kao rad s učenicima koji manifestiraju različite probleme u ponašanju, no s odjekom i djelovanjem i na onaj dio učeničke populacije kojem je potrebno preventivno djelovanje. Platforma djeluje pod okriljem mjera sigurnosti budući da kao važan cilj postavljamo zadovoljavanja uvjeta sigurnosti za sve učenike. To nerijetko znači izniman doprinos u preventivnom djelovanju u smjeru zauzimanja zdravih načina i stilova života.

Dva važna područja djelovanja platforme su kognitivno područje gdje se sve vrste edukacije nalaze pod zajedničkom projektnom aktivnosti Korak ispred (nositeljica Branka Kožuh).

Korak ispred uključuje:

  • Projekt Mama budi zdrava
  • Predavanja Udruge Stijene
  • Predavanje Udruge Krijesnice
  • Tribina Nosi se zaštitni faktor
  • Radionice Udruge CroMISC
  • Radionice stručnih suradnica

Drugo je kreativno područje koje podržava digitalni alat Padlet (nositeljica Lea Cikron i Iva Sokić) i gdje su kreativni projekti direktno vezani uz stručna znanja i vještine.

Voditeljice platforme Dizajn života

Maja Dadić Žeravica, ravnateljica i Lea Cikron, psihologinja

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: