Aktualnosti

Započela je kampanja „Nasilje prestaje ovdje!“

Objavljeno 27. siječnja 2022.

Ambasador nenasilja u šk. god. 2021./2022., Jan Filipović iz 3.a razrednog odjela, u sklopu svoje uloge ambasadora već je krenuo s velikim brojem aktivnosti u domeni borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Kako se 23. veljače obilježava Dan ružičastih majica – nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, već je sada krenuo s osvještavanjem važnosti učenja nenasilnog rješavanja problema i zrelog pristupanja situacijama koje uključuju različitost u stavovima, vrijednostima, pogledima na svijet. Pokrenuo je svoju ploču na školskom Padletu „Nasilje prestaje ovdje!“ gdje svaki dan objavljuje tekstove i misli koje su svakako dio prevencije ovog problema koji je postao dio svakodnevnice: https://padlet.com/strucnasluzbasmid/xy2eo928qgv9blqw

Tjedan prije drugog dijela zimskog odmora za učenike (14.-18. veljače) u atriju škole će s nastavnicama Brankom Kožuh i Majom Mihalić postaviti instalaciju koja će slati jasnu poruku o važnosti borbe protiv nasilja, a posebno o tome kako je škola mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja, a provest će i radionicu o ovoj važnoj temi u nekoliko razrednih odjela, mentoriran od strane stručnih suradnica psihologinje i pedagoginje.

Lea Cikron, stručna suradnica psihologinja

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: