Uz suradnju Hrvatske Mense i Agencije za odgoj i obrazovanje dana 4. studenoga 2022. bilo je održano školsko natjecanje u Sudoku.

Uz suradnju Hrvatske Mense i Agencije za odgoj i obrazovanje dana 4. studenoga 2022. bilo je održano školsko natjecanje u Sudoku. Sudjelovale su osnovne i srednje škole koje su se željele natjecati i to u tri uzrasne skupine: Mali bistrići (1.-4. razreda OŠ), Kadeti (5.-8. razreda OŠ) i Juniori (svi razredi srednje škole: gimnazije, tehničke, strukovne,…). U ovom prvom ciklusu natjecanja, natjecanje je bilo održano u matičnim školama. U rješavanju ovakvih logičkih i problemskih zadataka okušalo se pet naših učenica 1.c i 2.b razreda. Ovo je njihov poredak s našeg školskog natjecanja.

  1. Helena Duvnjak 1.c
  2. Ema Grgat 1.c
  3. Helena Varivoda 2.b
  4. Gabriela Landeka 2.b
  5. Dora Vučić 2.b

Najuspješnija, Helena Duvnjak je ostvarila impresivan uspjeh u Juniorima i pozvana je da ide dalje na regionalno natjecanje koje će se održati 26. studenog 2022. Čestitamo joj na uspjehu i želimo joj i daljnje vrhunske rezultate, neka bude najbolja verzija sebe😊

Više o ovom natjecanju, koje se odvija u tri ciklusa na školskoj, regionalnoj i državnoj razini možete pročitati ovdje: Gotovo 8.000 učenika iz škola diljem Hrvatske odmjerava snage na sudoku prvenstvu (srednja.hr)

Mentorica Ana Zeman, prof. mat. i fiz.

Povjerenica natjecanja Valentina Kožić, prof. mat. i rač.

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: