Škola za modu i dizajn već dugi niz godina učenicima nudi izvannastavnu aktivnost na kojoj mogu naučiti sve u pružanju prve pomoći. Šest najboljih učenika nakon obuke ima priliku sudjelovati na natjecanju mladih u pružanju prve pomoći.

Škola za modu i dizajn već dugi niz godina učenicima nudi izvannastavnu aktivnost na kojoj mogu naučiti sve u pružanju prve pomoći.

Hrvatski Crveni križ od 1996. godine organizira natjecanja mladih u pružanju prve pomoći. Kako bi se učenici pripremili za natjecanje provodi se obuka iz prve pomoći u školi, te na trodnevnom tečaju u Novom Vinodolskom.

U natjecateljsku ekipu ulazi šest najboljih učenika. Natjecanje je vrlo dinamično i odvija se u dvije faze. U prvoj fazi provjerava se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći, a u drugoj praktična primjena stečenih znanja na radilištu. Radilište je iscenirano „mjesto nesreće“, s vrlo realistično prikazanim situacijama i ozljedama, na koje dolazi ekipa i zbrinjava „unesrećene“.

Natjecanje završava proglašenjem plasmana ekipa, a najbolja ekipa ide dalje na međužupanijsko natjecanje.

Obuka i natjecanje su nam izazov i prilika za lijepo druženje i sklapanje prijateljstava, a cilj nam je postići što bolji plasman.

Tekst i izbor fotografija: Irena Stevanov, dipl. ing.

Galerija
Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: