Na Padletu pokrenut je profil Škole za modu i dizajn kao dio Školskog preventivnog programa.

Objavljeno 13. lipnja 2021.


Slika 1. Izgled Padlet profila Škole za modu i dizajn

Na Padletu, novom online alatu namijenjenom suradnji učenika i svih djelatnika škole, pokrenut je profil Škole za modu i dizajn kao dio Školskog preventivnog programa.

Padlet je jednostavan za korištenje te je dostupan na različitim uređajima što dodatno olakšava pristup. Na Padletu se lako mogu dodavati obavijesti, informacije, učitavati slike i poveznice na druge stranice. Moguće ga je koristiti u različite svrhe, a naša je očuvanje i promicanje mentalnog zdravlja svih uključenih.

Profil Škole za modu i dizajn uređuju stručne suradnice psihologinja i pedagoginja, zajedno s učenicima i nastavnicima, a sve s ciljem promicanja i poboljšanja psihološke dobrobiti i poticanja inicijative učenika pri stvaranju pozitivnog ozračja.

Profil se sastoji od dvije ploče, Dnevna doza motivacije i Datumi koji vrijede.

Na ploči ”Dnevna doza motivacije”, osnovni cilj je promicanje i poboljšanje psihološke dobrobiti i otpornosti kroz motivacijske slike, citate i rečenice. Objavljuju ih stručne suradnice, a na isto pozivaju učenike i nastavnike kako bi ih potakle na samoinicijativnost u stvaranju ugodnog i ohrabrujućeg virtualnog mjesta gdje svi zajedno mogu pronaći osvježenje od briga i napuniti baterije za svakodnevne izazove.

Na ploči ”Datumi koji vrijede” se kontinuirano tijekom školske godine obilježavaju različiti važni datumi, a koji se tiču prevencije vršnjačkog nasilja, prevencije svih vrsta ovisnosti, promocije tolerancije različitosti, očuvanja i destigmatizacije mentalnog zdravlja.


Slika 3. Izgled ploče ”Datumi koji vrijede”

Realizacija projekta u školskoj godini 2020./2021.

Ove godine smo na ploči ”Datumi koji vrijede” obilježili nekoliko važnih datuma: Dan sigurnijeg Interneta (9. veljače), Dan ružičastih majica (24. veljače), Svjetski dan osoba s Down sindromom (21. ožujka) i Ljubičasti dan (26. ožujka). Svako obilježavanje važnih datuma kategorizirano je u kreativne podnaslove. Podnaslov ”Tolerancija različitosti” uključuje objave koje  naglašavaju važnost davanja podrške osobama koje boluju od različitih bolesti (epilepsija, Down sindrom); ”Zlostavljanac nevaljalac” se odnosi na prevenciju svih oblika nasilja i razvoj vještina nenasilnog rješavanja sukoba; ”Briga o sebi” podrazumijeva prepoznavanje i prevenciju rizičnih ponašanja kao očuvanje cjelokupnog zdravlja.

Uz svaki je datum objavljen kratak opis važnosti spominjanja tog datuma, kao i radovi naših učenika koji su nastali tijekom bavljenja određenom tematikom.

Plan za školsku godinu 2021./2022.

Kako je ove školske godine Padlet profil škole tek zaživio, u sljedećoj planiramo još intenzivnije uključivanje učenika i nastavnika u daljnje stvaranje kreativnih objava na našim pločama. U rujnu će predstavnici razrednih odjela na Vijeću učenika odabrati jedan važan datum u godini koji će obilježiti njihovi razredni odjeli. Odabrani datum će obilježiti na način koji sami osmisle u suradnji s razrednicima i stručnim suradnicama, a koji će potom biti objavljeni na ploči ”Datumi koji vrijede”.

Za objavljivanje poticajnih slika i tekstova na ploči ”Dnevna doza motivacije”, iduće školske godine planirano je uključivanje svih razrednih odjela na način da, prema unaprijed dogovorenom rasporedu, jednom do dva puta godišnje svaki razredni odjel objavi primjeren sadržaj tijekom sata razrednog odjela.

Slika 8. Poruka učenika nastala u sklopu obilježavanja Dana ružičastih majica 2021.

Preko sljedećih poveznica moguće je pristupiti Padlet profilu Škole za modu i dizajn te pločama:

Ravnateljica Maja Dadić Žeravica i stručne suradnice Lea Cikron i Iva Sokić

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: