SUDOKU; TRADICIONALNO ODRŽAVANJE VEČERI MATEMATIKE; DAN DJEVOJAKA I ŽENA U ZNANOSTI (11.02.2024.); OBILJEŽAVANJE DANA BROJA PI (14.3.2024.)

BR.1 SUDOKU

Uz suradnju Hrvatske Mense i Agencije za odgoj i obrazovanje dana 27. listopada 2023. bilo je održano školsko natjecanje u Sudoku. Sudjelovale su osnovne i srednje škole koje su se željele natjecati i to u tri uzrasne skupine: Mali bistrići (1.-4. razreda OŠ), Kadeti (5.-8. razreda OŠ) i Juniori (svi razredi srednje škole: gimnazije, tehničke, strukovne,…). U ovom prvom ciklusu natjecanja, natjecanje je bilo održano u matičnim školama.

U rješavanju ovakvih logičkih i problemskih zadataka okušalo se devet naših učenica 2.c i 3.b i 3.c razreda: Helena Duvnjak 2.c, Paola Juras2.c, Dora Vučić 3.b, Helena Varivoda 3.b, Lana Drenški 3.b, Magdalena Prodanić 3.b, Agata Vukčić 3.b i Tara Voćanec 3.c i Magdalena Zgurić 3.c.

Najuspješnija, Helena Duvnjak 2.c je ostvarila impresivan uspjeh od 95/111 u Juniorima i pozvana je da ide dalje na regionalno natjecanje koje se održalo 25. studenog 2023. i na kojem je isto tako zablistala i zamalo otišla na državno natjecanje. Čestitamo joj na uspjehu i želimo joj i daljnje vrhunske rezultate, a kako kažu treća sreća pa se nadamo i državnom natjecanju iduće školske godine😊

Povjerenica natjecanja Valentina Kožić, prof. mat. i rač.

Mentorice Ana Zeman, prof. mat. i fiz.(3.b razred) i Valentina Kožić, prof. mat. i rač.(2.c i 3.c razred)

BR.2 TRADICIONALNO ODRŽAVANJE VEČERI MATEMATIKE

Kao što to redovito biva prvi četvrtak u mjesecu prosincu je rezerviran za Večer matematike. Ponovno, uz pregršt igre uz zabavne matematičke zadatke i ljude dobre volje i slobodnog duha okupili smo se 7. prosinca 2023. U toj matematičkoj pustolovini sudjelovalo je osmero učenika: Ana Udovičić (1.c), Magdalena Varga (1.c), Stela Mašić (2.c), Dorotea Nadaždi (2.c), Lorena Lešina (2.d), Dora Trišović (2.d), Lara Jović (2.d), Gabrijela Markuz (3.d), Anika Hellenbart (2.a) i Rafaela Pogačić (2.b) i četvero profesora: Ana Zeman, Ivana Milat Joo, Robert Bozoki i Valentina Kožić. Također, naša knjižničarka Ksenija Banović je upotpunila ambijent izabranim matematičkim knjigama, specijalno posuđenih i iz drugih knjižnica.

U svakom slučaju, učenici kažu da su se zabavili i da je vrijeme brzo prošlo uz matematički kviz, potragu za blagom, uz crtanje 3D oblika i sl.

BR.3 DAN DJEVOJAKA I ŽENA U ZNANOSTI (11.02.2024.)

U Tjednu znanstvenica cilj je bio upoznati znanstvenice te osvijestiti doprinos žena u znanosti. Sudjelovale su nastavnice Ana Zeman, Marina Bastašić, Ksenija Banović i sljedeći učenici:

Jelena Goreta, 3a crtež Fabiola Gianotti
Barbara Mlinarić, 3a, crtež Hedy Lamarr
Dunja Harča, 3a, crtež Otti Berger
Dora Farkaš, 3a, crtež Rosalind Franklin
Freya Stanečić, 2a, crtež Marie Curie
Nikola Kamber, 2a, crtež Zlate Bartl

Prekrasni radovi:

BR.4 OBILJEŽAVANJE DANA BROJA PI (14.3.2024.)

Učenici su se upoznali s brojem Pi kroz umjetnički izričaj i tako su napravili ove izuzetno zanimljive plakate koje smo izložili u atriju škole. U izboru radova sudjelovao je matematički aktiv (Ana Zeman, Robert Bozoki, Valentina Kožić i Ivana Milat Joo) u suradnji knjižničarke Ksenije Banović.

Tekst: Valentina Kožić, prof. mat. i inf.

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: