Manekenska grupa se često naziva i brandom Škole za modu i dizajn. Članovi manekenske grupe mogu biti svi učenici i učenice naše škole uzornog ponašanja. Potrebno je imati puno dobre volje i spremnosti za odvajanje slobodnog vremena i timski rad.

Počeci manekenske grupe kreću još iz 90.-ih kada su naše učenice sudjelovale na raznim priredbama i predstavljale našu školu, a službeno kao manekenska sekcija postoji još od školske godine 2009/10.

Uz kvalitetnu podršku i dobro vođenje voditeljica grupe kroz sve ove godine možemo se pohvaliti  velikim brojem aktivnosti.

Članovi manekenske grupe mogu biti sve učenice i učenici naše škole koji svojim dobrim ponašanjem i učenjem zaslužuju biti u grupi. Prethodna iskustva u menekenstvu uvijek su dobrodošla, ali nisu nikako presudna kao ni fizičke predispozicije. Potrebno je imati puno dobre volje i spremnosti za odvajanje slobodnog vremena i timski rad jer su sve aktivnosti isključivo dobrovoljne.

Ovisno o potrebi tj. određenom nastupu, članice i članovi se sastaju ponekad i svakodnevno poslije nastave, radi uvježbavanja koreografije i isprobavanja te prilagođavanja modela na određenu temu i glazbu. Sudjelovanjem u ovoj aktivnosti, djevojke i dečki prije svega stječu samopouzdanje, razvijaju socijalne i komunikacijske vještine kao i pozitivan stavu prema struci, što svakako pridonosi kvalitetnom razvijanju njihovih osobnosti.

Teško je nabrojati sve nastupe jer ih je kroz sve ove godine bilo puno.

Svakim novim nastupom naši članovi unose dodatnu dozu mladosti, lepršavosti, kreativnosti i na najljepši način promoviraju svoju školu.

S ponosom možemo reći da imamo svoj brend – „Manekensku grupu“  Škole za modu i dizajn.

Tekst i izbor fotografija: Marija Valić, dipl. ing.

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: