1 ŠKOLSKA GODINA, 4 GODIŠNJA DOBA, 4 TEHNIKE TISKA I PUNO VIŠE OD 4 RAZLIČITIH TEHNIKA ŠIVANJA

Projekt „Krpe na stol!” zamišljen je kao zabavan način stjecanja potrebnih kompetencija u području tekstilnog tiska za tekstilno kemijske tehničare (4.d), te praktične nastave šivanja za krojače (1.h).

Provodio se tijekom cijele školske godine obuhvaćajući potrebna znanja i vještine predviđene programom. Učenici su tako dobili priliku učiti, ali se naglasak s riječi učenje prebacio na stvaranje, što je učenju dalu posve novu vrijednost.

Kroz rad se njegovao senzibilitet za „sporu modu”, a time i za ekološku problematiku.

Kao rezultat su izrađene 4  kolekcije kuhinjskih krpa i pregača. Nazivi kolekcija su inspirirani poznatim dizajnerima i modnim kućama ( PRADA, CHANEL 5, MARK JACOBS, DONATELLA VRESACE I DOLCE GABBANA), koje su učenici interpretirali na svoj način, u šaljivom tonu. Nazivi su samo u službi projekta i neće se koristiti u komercijalne svrhe:

PRADA P®ADA LIŠĆE – jesenska kolekcija 

BECHAMEL 5 – zimska kolekcija

MART JACOBS – proljetna kolekcija

DONATELLA VIRSAdĆE i DOLCE&BANANA – ljetna kolekcija

Učenici su pod vodstvom mentorica Marije Gašperov i Tatjane Novak osvijestili vrijednost vlastitog rada i ponosno uživali u njegovim plodovima.

Svaka kolekcija ima pripadajući e-portfolio od 2 stranice. Na 1. stranici se nalaze fotografije, a na drugoj opisi rada.

https://moodle.srce.hr/eportfolio/view/view.php?id=135051

https://read.bookcreator.com/0GLiW200_F0SKbh7nManGwglMDaG9PVOweLgThnC4TA/E8n0OMZ8R62tUp8OG8-1DA

Kao uvod u galeriji se nalazi po jedna fotografija iz svake kolekcije.

Tekst: Tatjana Novak

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: