Aktualnosti

„USKOČI PA KRENI„- CIPELICE LUTALICE – NASTAVAK PRIČE O CIPELAMA

Objavljeno 23. travnja 2024.

PROJEKT: USKOČI PA KRENI – CIPELICE LUTALICE koji smo u suradnji s Oš August Šenoa – Pongračevo Zagreb pripremali i realizirali tijekom šk.god 2022. / 2023. kroz učeničku suradnju izradu, odabir kolekcije i predstavljanje na festivalu cipela u Osnovnoj školi August Šenoa. U zajedničkom projektu predstavili smo
našu školu i zanimanje obućara i tehničara modelara obuće i kožne galanterije s radovima iz tematskih kolekcija „Zagrebačke fontane, rubina, barok, školjka“ s kojima smo se predstavili na državnim smotrama i natjecanjima. Uz mnoštvo sudionika u projektu predstavili smo kraljicu „Cipelu“ i stavili je na zasluženi pijedestal kroz tematsku priču prof. Katarine Cvijanović nositeljice projekta koja je iz ljubavi prema obući osmislila generacijski i kulturni događaj – festival cipela, uključivši predstavnike svih dobnih skupina iz matične Osnovne škole, polaznika dječjeg vrtića Potočnica, korisnika iz doma za starije i nemoćne Trešnjevka i Škole za modu i dizajn – Zagreb koju su radovima predstavili učenici 4.c i 3.h razreda te predstavnica učenica Patricija Domitrović iz 3.c razreda uz potporu nastavnika iz Aktiva modnih dodataka i odabranih kolekcija u sklopu projekta „Uskoči pa kreni“.

Suradnja i nastavak projekta nastavlja se i u šk.god 2023./2024. a ljubav i divljenje cipelama kroz novi postav izložbe svih sudionika projekta i postava Škole za modu i dizajn s kolekcijama iz projekta i nove kolekcije koja je nastala u sklopu priprema za državno natjecanje Worldskills Croatia 2023. s temom Društveno angažirana moda – ekološki orijentirane modne inicijative gdje smo se predstavili s redizajnom ženskih modnih čizmica od recikliranog tekstila, kože i pvc-a koje su izradile učenice razreda 3.c Leticija Vrabac i razreda 4.c Matea Miletić uz osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju.

Postav izložbe nalazi se u Knjižnicama grada Zagreba – Gradska knjižnica, odjel za djecu i mladež, Starčevićev trg 4 – Zagreb i može se razgledati u prostoru knjižnice od 08.04 – 02.05.2024. godine.

Dobro došli ste razgledati, uskočiti i krenuti u nastavak avanture zvane „CIPELICE LUTALICE“ i podržat sve sudionike i vrijedne učenike Škole za modu i dizajn koji ulažu puno truda, znanja i ljubavi za struku.

Galerija
Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: