Aktualnosti

Suradnja s knjižnicama Grada Zagreba

Objavljeno 06. prosinca 2019.

U školskoj godini 2019./2020. ostvarena je i suradnja Škole za modu i dizajn s Knjižnicama grada Zagreba, što je rezultiralo time da je Manekenska sekcija Škole za modu i dizajn svojom modnom revijom dana 6. prosinca 2019. sudjelovala u obilježavanju Dana Knjižnica grada Zagreba na Starčevićevu trgu.

Manekenska sekcija Škole sudjelovala je revijom pod nazivom Modna bajka Ivane Brlić-Mažuranić (inspirirana djelima Čudnovate zgode šegrta HlapićaPriče iz davnine).

Ovom kolekcijom Škola za modu i dizajn ostvarila je odlične rezultate na natjecanju WorldSkills Croatia 2019., čime je još jednom (u nizu godina) pokazala da je kontinuirano u samom vrhu osvajanja odličnih rezultata (što na državnim natjecanjima „Dani odjeće, obuće i kožne galanterije“, koji su se održavali ranijih godina, što u novom obliku natjecanja pod nazivom WorldSkills Croatia), a ovim sudjelovanjem u obilježavanju doista jedne posebne obljetnice, na vrlo impresivan i konstruktivan način pokazala je kako književnost i moda mogu svojom korelacijom ostvariti izvrstan uspjeh.

Doista jedan divan početak suradnje koji će se nastaviti i u narednoj školskoj godini, u kojoj ćemo, vjerujem, zaintrigirati mnoge našim radovima za koje ćemo nadahnuće da ih ostvarimo pronalaziti u pričama književnih likova.

Tekst: Marina Bastašić, prof.

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: