Aktualnosti

Sudjelovanje na izložbi Beauty and Hair Expo

Objavljeno 07. ožujka 2022.

Škola za modu i dizajn dobila je poziv za svečano otvorenje Beauty&Hair Expo Zagreb (3. – 6. ožujka 2022.) koji je od početka poznat kao mjesto okupljanja svjetskih i domaćih proizvođača i distributera kozmetičkih i frizerskih brendova. Modna revija Odijelo za čitanje i prozor u budućnost Škole za modu i dizajn na otvorenju Beauty and Hair Expo Zagreb, 4.-6..03.2022., Zagrebački Velesajam

Škola za modu i dizajn predstavila je na navedenom otvorenju modnu reviju Odijelo za čitanje i prozor u budućnost koja se sastoji od 2 tematska dijela. Prvi dio modne revije bio je književno-modna kolekcija Odijelo za čitanje koja je rezultat zajedničkog projekta sa Knjižnicama grada Zagreba financiranog od strane Ministarstva kulture i medija. Ideja za projekt nastala je u godini čitanja na temelju motiva u romanu Pjevač u noći Olje Savičević Ivančević  – u njemu glavni lik Slavuj ima „odijelo za pisanje“.  Na tom tragu osmišljeno je odijelo za – čitanje.

Drugi dio modne revije, bio je zamišljen kao klasična revija Prozor u budućnost, inspirirana pozitivnim mislima koje itekako trebaju mladima u pandemijskom kontekstu. Oni su originalni i kreativni te im je važno mentalno zdravlje. Navedena modna kolekcija, predstavljena je na 84. Zlatnoj igli – obrtničkoj modnoj reviji u suradnji sa Sekcijom frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Navedeni modeli, ujedno su predstavljeni su na izložbenom prostoru Škole za modu i dizajn.

Tekst i fotografije: Maja Dadić Žeravica

Galerija
Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: