Aktualnosti

Slovo na konac

Objavljeno 20. listopada 2020.

Edukativni projekt nastao u suradnji Hrvatskog društva pisaca, Škole za modu i dizajn i Centra za kulturu i film Augusta Cesarca osmišljen je kao platforma za pronalaženje kvalitetnih informacija. Tematski povezuje modu i književnost na način šireg promišljanja o modi, estetici, osobnosti, kvaliteti i obogaćivanju života.

Živimo u vremenu svakodnevno izloženi silini informacija, nametnutim kanonima ljepote i uspješnosti, u svijetu tutoriala, igrica, reality zvijezda, bizarnih sadržaja, reklama. Postajemo pasivni gutači informacija.

Cilj je potražiti dublji smisao konzumiranja informacija, kroz razgovore o modi i  književnosti. Pokazati da interes za lijepo, izgradnja vlastitog stila i osobnosti zahtijevaju svjesni angažman i izlaganje kvalitetnim sadržajima.

Moda nije jedino ograničena na vanjštinu, već može govoriti o široj slici shvaćanja svijeta, određenoj estetici, promišljanju smislenijeg i intelektualno bogatijeg života s naglaskom na osobni rast i razvoj.

Projekt se sastoji od 2 tribine u Hrvatskom društvu pisaca na kojima ćemo promišljati i razgovarati o estetici, modu ili osobnom stilu.

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u ovome će projektu sudjelovati kroz ciklus radionica Zvukopis unutar kojih će nastati audio štikleci o modi. 

Učenici će snimati svojevrsne intimne audio zapise, vlastita razmišljanja o modi, estetici i to iz vlastite, iskustvene perspektive. Audio zapis idealan je za ovakvu vrstu promišljanja i razgovora upravo zbog svoje anonimnosti i zbog toga što ostavlja autoru dio osobnosti te se on u potpunosti ne izlaže.

Spomenuti audio zapisi montirat će se u kratke forme koje će se puštati na tribinama i biti svojevrstan šlagvort pojedinim temama o kojima će se razgovarati i raspravljati.

Program je za polaznike besplatan te ga podupire Grad Zagreb.

Maja Mihalić, prof.

Galerija
Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: