Aktualnosti

Po prvi puta se predstavljamo na Ambienti

Objavljeno 25. listopada 2021.

Škola za modu i dizajn na 156 m2 u centralnom dijelu izložila je dizajnerski inozemni projekt na kojem je sudjelovala tijekom protekle godine sa španjolskom dizajnericom, modelom i influensericom Elisabeth Mas. Replike dizajnerskih jastuka napravljenih posebno za njezinu spavaću sobu, izložene su kao tapiserija na platnu što prikazuje modalitet mogućnosti dizajnerskih proizvoda za uređenje interijera Odjela za kreativno tkanje Škole za modu i dizajn. Ujedno, predstavljaju i crveni tepih koji je nastao kao ručni rad na tkalačkom okviru kao dio kolekcije Zagrebačka škrinje sa blagom Učeničke zadruge Škole za modu i dizajn nagrađene prvim mjestom na Smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba.

24sata

Ujedno predstavljaju radove Odjela za modno crtanje, slikanje i modeliranje kao i radove tehnologije tiska i odjela za izradu modnih tekstilnih proizvoda. Izložba je spoj mode, umjetnosti kao i same struke vezane uz tekstil i kožu. Zanimljivost svakako predstavlja prezentiranje srednjoškolske ustanove koja ulazi u svijet mode i umjetnosti te teži kompletnoj modernizaciji svojih zanimanja. Zanimljivost predstavljaju i komadi namještaja kao nasljeđe Škole iz 60ih godina restaurirani u njihovim školskim radionicama.

Danas za obilježavanje otvorenja sajma, Škola je pripremila modnu reviju. Reviju je otvorila ravnateljica škole, Maja Dadić Žeravica uz prigodni govor te obraćanje predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba gosp. Antuna Trojnara.

24sata

Gosp. Trojnar je istaknuo suradnju Udruženja obrtnika Grada Zagreba, Obrtničke komore Zagreb i Škole gdje se kao rezultat vidi iznimno pojačan interes učenika za upis. Predstavljeno je 7 modela sa ovogodišnje 86. Zlatne igle, obrtničke modne revije. Modeli su inspirirani kupaćim kostimima koje su dame nekoć nosile, kako bi postigli skladnu cjelinu sa krznenim bundama  koje su inače statement komad odjeće. S obzirom da Škola uvijek surađuje sa određenim Cehom obrtnika, ove godine su se predstavili sa Krznarijom Sumrak. Modele su nosile učenice Škole koje sudjeluju u izvannastavnoj aktivnosti Manekenska grupa.

Vjerujemo da Školu za modu i dizajn čeka sjajna budućnost u obrazovanju mladih stručnjaka u sektoru mode, tekstila i kože.

Tekst i fotografije preuzeti s portala 24 sata: https://www.24sata.hr/promo-sadrzaj/skola-za-modu-i-dizajn-po-prvi-puta-predstavlja-radove-profesora-i-ucenika-na-ambienti-791643

O Ambienti i Školi za modu i dizajn možete čitati i na portalu Lokalne vijesti:

https://lokalnevijesti.hr/skola-za-modu-i-dizajn-modnom-revijom-otvorila-ambientu/

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: