Aktualnosti

SAJAM INOVACIJA U IVANIĆ GRADU

Objavljeno 19. lipnja 2022.

19. i 20. svibnja 2022.g u Ivanić-Gradu je održana 7. Izložba inovacija i „3G“,u sportskoj dvorani Srednje škole Ivan Švear. U suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstava znanosti i obrazovanja, Elektronički i računalni klub okupio je nadarene učenike i studente iz cijele Hrvatske te inovativne poduzetnike koje povezuje ljubav prema inovacijama, poduzetništvu, kao i stalna želja za novim uspjesima i znanjima.

Škola za modu i dizajn je sudjelovala na otvorenju izložbe s modnom revijom „Odijelo za čitanje i Prozor u budućnost“ kao i svojim izložbenim prostorom.

Književno-modna kolekcija Odijelo za čitanje kao rezultat zajedničkog projekta sa Knjižnicama grada Zagreba nastala je u godini čitanja na temelju motiva u romanu Pjevač u noći Olje Savičević Ivančević na čijem tragu je osmišljeno odijelo za – čitanje. Neposredni susreti s četiri hrvatske književnice – Ivanom Bodrožić, Mašom Kolanović, Larom Mitraković i Oljom Savičević Ivančević, koje su gostovale u Školi za modu i dizajn, su poslužili u kreiranju i izradi kolekcije. Modna revija je premijerno predstavljena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u okviru završnice Mjeseca hrvatske knjige i Nacionalnog kviza za poticanje čitanja.

Kolekcija Prozor u budućnost, inspirirana pozitivnim mislima koje itekako trebaju mladima u pandemijskom kontekstu. Oni su originalni i kreativni te im je važno mentalno zdravlje. Navedena modna kolekcija, predstavljena je na 84. Zlatnoj igli – obrtničkoj modnoj reviji u suradnji sa Sekcijom frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Osim revijalnog dijela ŠMID se predstavio i izložbenim prostorom na kom su se našli modni proizvodi izrađeni u školskim radionicama. Tu je svakako inovativni Šestinski ruksak, s elementima i prepoznatljivim uzorkom kulturne baštine grada Zagreba (šestinskog kišobrana), koji je upravo na ovoj izložbi inovacija 2019.g osvojio srebrnu medalju. Šestinski ruksak prepoznat je kao novi suvenir, nagrađivan i zaštićen proizvod Škole za modu i dizajn, Zagreb. Predstavljeni su i drugi modni dodatci sa šestinskim uzorkom i prekrasni modeli ruksaka i torbi u veselim bojama i zanimljivim krojevima, kao rezultat međusobne suradnje svih zanimanja u školi.

                                                                                                      Tekst i fotografije Marija Valić, dipl.ing.

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: