Aktualnosti

RADIONICA BRZIH DIZAJNERSKIH TEKSTILNIH INTERPRETACIJA 20.5.2021.

Objavljeno 26. svibnja 2021.

U okviru Programa Arhimed academia : „Kako potaknuti kreativnost i inovativnost svakog pojedinca “Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost“ i Udruga inovatora Hrvatske  organizirali su „Radionicu brzih dizajnerskih tekstilnih interpretacija“.

Radionicu su vodile Branka Kožuh, dipl. ing. i Tatjana Novak, dipl. ing.,  prema modelu inovativnosti, kreativnosti i inspiracije pojavom i djelima Nikole Tesle. Uz kratki prikaz o Nikoli Tesli fokus je stavljen na upoznavanje polaznika s odjevnim kombinacijama Nikole Tesle i izradom njegovih odijela, modnih dodataka i pokrivala za glavu koja su imala svoj prepoznatljiv žig s oznakom NT.

U drugom dijelu radionice polaznici su poslušali predavanje o mogućnostima apliciranja boja na tekstilne materijale i o izradi sitotiska.

Cilj radionice je bio potaknuti osobni i fizički dodir s tekstilom te tehnikama sitotiska i uporabe fosforescentnih boja, originalno stvoriti vlastitu kreaciju. U sklopu radionice sudjelovali su učenici Škole za modu i dizajn iz Zagreba kao i nekoliko mlađih sudionika i članova Udruge inovatora Hrvatske i Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost. Svi su oni pokazali iznimnu zainteresiranost i svoju kreativnost i umjetnost kao i znatiželju.

Radionica je održana uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Tekst: Branka Kožuh, dipl. ing.

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: