Aktualnosti

Projekt EQAVET: Nacionalne referentne točke (EQAVET NRP)

Objavljeno 30. ožujka 2021.

Škola za modu i dizajn izabrana je od Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih za sudjelovanje u aktivnosti transnacionalne istorazinske prosudbe (Tansnational Peer Review) koja se provodi u okviru projekta Erasmus+ EQAVET Nacionalne referentne točke (EQAVET NRP) 2019-2021 za osiguravanje kvalitete u strukovnom obrazovanju.

Međunarodna se suradnja provodi sa svrhom razmjene znanja, zajedničkog učenja i transfera inovacija te su organizirani studijski posjeti referentnim točkama drugih država članica EU, kao i dvije aktivnosti suradničkog učenja u Hrvatskoj na temu upotrebe IKT-alata. Uz to, nastavit će se suradnja daljnjem razvoju europskog peer reviewa (istorazinske prosudbe) uspostavljena u sklopu prethodnog EQAVET NRT projekta s NRT-ovima iz Finske i Slovenije te Estonijom kao novim partnerom.

U sklopu projekta, stručne suradnice pedagoginja Iva Sokić i psihologinja Lea Cikron sudjelovale su na konferenciji za predstavnike srednjih strukovnih škola o osiguravanju kvalitete tijekom listopada 2020. godine. Svrha konferencije bila je promocija kulture kvalitete i jačanje kapaciteta strukovnih škola u procesu samovrednovanja, kao i obuka kritičkih prijatelja za provedbu međunarodne kolegijalne procjene uz upoznavanje s metodologijom provođenja transnacionalne istorazinske provedbe.

Tekst: Iva Sokić

Galerija
Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: