Aktualnosti

POBJEDA NA UPSHIFT-U

Objavljeno 16. studenoga 2021.

ŠMID-ov tim od petero učenika je od 12.-14. studenog sudjelovao na UPSHIFT radionici, u organizaciji UNICEF-a i Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Nakon što smo odlučili koji problem iz područja ekologije i zaštite okoliša želimo prijaviti jer smo svjesni koliko je prisutan i kako utječe na našu bližu i daljnju okolinu, prijavili smo ga. 

Brza moda kao problem u tekstilnoj industriji – prekomjerna proizvodnja, štetni materijali i slaba mogućnost/praksa recikliranja tekstilnih proizvoda koje rezultira gomilanjem otpada na odlagalištima, onečišćenjem vode i stvaranjem emisija stakleničkih plinova odvela nas je u 10 odabranih, od 40 prijavljenih, koji su dobili mogućnost sudjelovanja na trodnevnoj radionici.

Na radionici je naš tim marljivo i predano radio s dodijeljenim mentorom na razvoju rješenja za predstavljeni problem. Rješenje i cijeli osmišljeni projekt koji će se realizirati u našoj školi tijekom ove školske godine ondje je od stručnjaka bio prepoznat kao vrhunski te je tim izabran u najbolja četiri – i osvojio nagradu od 7.500,00 kn!

Čestitamo našoj fantastičnoj petorki – kreativnim, ekološki osvještenim i predanim učenicima Luki Marušiću Smajiću, Janu Filipoviću, Gabrieli Dedić, Luciji Bekavac i Mariji Pauli Kleković, bravo! U pripremi su ih mentorirale nastavnice Ankica Flegar, Irena Stevanov i Ivanka Knežević te psihologinja Lea Cikron.

Učenici će cijeli projekt predstaviti Nastavničkom vijeću, a sa svim detaljima će biti upoznati i svi drugi učenici.

Veselimo se svim aktivnostima i suradnjama koje nas očekuju u školi!

Lea Cikron, stručna suradnica psihologinja

Galerija
Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: