Aktualnosti

Održavana je 86. Zlatna igla

Objavljeno 28. rujna 2021.

Škola za modu i dizajn ostvarila je suradnju sa Obrtničkom komorom Zagreb i Udruženjem obrtnika grada Zagreba i ostvarila dvije samostalne modne revije u koordinaciji sa sekcijama frizera i cvjećara te pokazala izvrstan primjer spajanja školske platforme i obrtništva, sinergije zanimanja, mentorskog rada sa prezentacijom na modnoj pisti na državnoj javnoj televiziji.

Zlatna igla timski je rad svih sekcija Udruženja obrtnika grada Zagreba što dokazuje zajedništvo u stvaranju budućeg hrvatskog brenda. Škola za modu dizajn se uključuje 2019. godine u projekt Zlatne igle na poziv Obrtničke komore Zagreb i ostvaruje svoju prvu samostalnu kolekciju na ovakvoj modnoj manifestaciji i ukazuje na kvalitetu materijala i izrade te maštovitost kombiniranja boja i tkanina. Cilj je uspostaviti mentorski rad nastavnika i učenika, podijeliti rad u timski te povezati zanimanja dizajnera odjeće, modnog tehničara i krojača. Inspiraciju i modne crteže vode dizajneri odjeće, konstrukciju i modeliranje kroja modni tehničari dok krojenje i šivanje, odnosno izradu modela vode krojači.

Učenici sudjeluju u procesu izrade kolekcije i preuzimaju odgovornost u ovako zahtjevnom projektu koji je i medijski eksponiran. Imaju vizualizaciju stvarnog radnog procesa i obveza poput zahtjeva klijenta i poštivanja rokova. Nastavnici se povezuju sa učenicima kroz mentorski rad, surađuju timski, što je i važno za realizaciju projektne nastave. Njihov zajednički rad je medijski eksponiran gdje učenici se učenici sudjeluju sa konceptima vizualnog komuniciranja i pripreme za televizijsko snimanje.

Na 86. Zlatnoj igli – obrtničkoj modnoj reviji, predstavili smo suradnju sa Krznarijom Sumrak čiju smo kolekciju pratili sa jumpsuit odijelima inspiriranima starim kupaćim kostimima. Ovakvim angažmanom, Škola ostvaruje veliki izvannastavni kapacitet u svojevrsnom projektnom radu koji se sastoji u cijelom procesu suradnje i zadovoljavanja zahtjeva klijenta, sinergije zanimanja u podjeli procesa nastajanja, poboljšanja ozračja škole, prisutnosti škole u medijima i vidljivosti zajedničkog rada i ono što je najvažnije primjenjivost stečenih znanja na nastavi.

Tekst: Maja Dadić Žeravica Fotografija: Obrtnička komora Zagreb

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: