Aktualnosti

Obraćanje ravnateljice maturantima

Objavljeno 28. svibnja 2020.

Drage maturantice i maturanti!


Potpuno sam svjesna da su kilometri i kilometri nadahnutih rečenica već izmišljeni i izgovoreni u ispraćajima učenika u novi život i stoga se ne želim natjecati u držanju govora, umjesto toga želim vam reći nešto što mi je došlo iz srca.

NAŠI dragi maturanti! Tijekom vašeg školovanja susretali ste se s teškim zadacima, bilo je tu i tuge i žaljenja i ljutnje. Nastavnici su vam nekad išli na živce, nekad ste bili uvjereni da su zbilja grozni i nepravedni, a često su vam i sadržaji bili van pameti jer što će vama u životu trigonometrijske funkcije i kakve veze imaju Posljednji Stipančići….

Ali, na kraju ovog dijela vašeg životnog puta, vjerujte mi, nećete to pamtiti. Pamtit ćete draga lica i pružene ruke i kako se cijeli razred smijao kad ste bili duhoviti (nekad i neprimjereno). Ponekad smo bili strogi zato što smo vas željeli pripremiti za veće izazove koji vas čekaju i zato što smo vam željeli pomoći da izgradite čvrste temelje za sljedeću razinu u ovoj igri koju svi igramo.


Danas smo, i čast mi je to reći, ponosni na mnoga vaša postignuća u svim školskim i izvanškolskim aktivnostima, Škola za modu i dizajn Maturanti 2020 svaki je vaš i najmanji uspjeh zauvijek zabilježen u našim srcima – jer mi smo takva sorta, vaš uspjeh i nas čini uspješnima!


U ime svih mojih kolegica i kolega želim vam zahvaliti na žaru i upornosti u savladavanju zadataka, na dobroj volji, pristojnosti i sklonosti učenju – koje možda niste svjesni, ali je posjedujete u velikoj mjeri jer, u suprotnom, ne biste sada bili na kraju svog srednjoškolskog obrazovanja. Uspjeh koji ste postigli bilo u nastavi, bilo kroz školske projekte i aktivnosti, na natjecanjima i smotrama – dokaz su i priznanje na uloženom trudu i vremenu koliko vas, vaših profesora, razrednika, tako i vaših roditelja te su pokazatelji da se osim svojim talentom, radnim sposobnostima i kreativnošću, samo marljivošću, trudom i odricanjem mogu postići željeni
rezultati.

Svaki početak ima svoj kraj, i svaki kraj novi je početak, život nije nešto što treba završiti, nego nešto što trebamo iskusiti i stoga – uživajte u novim iskustvima! Želim vam uspješan život riječima jednog velikog filozofa:
„Puno i često se smijati, osvojiti poštovanje pametnog čovjeka i simpatiju djeteta, zaraditi odobravanje poštenog kritičara i znati podnijeti izdaju lažnog prijatelja, vidjeti ljepotu, pronaći najbolje u drugome, ostaviti svijet mrvicu boljim – jednim zdravim djetetom ili komadićem vrta ili dobrom pozicijom u društvu, svejedno. Znati da je samo jedan život lakše disao zato što ste vi živjeli. To znači uspjeti u životu!“

Vaši nastavnici, stručni suradnici, ostalo osoblje
(…) i ravnateljica
Maja Dadić Žeravica

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: