Aktualnosti

Svečano otvorenje manifestacije Srčeko

Objavljeno 14. lipnja 2022.

Škola za modu i dizajn ima dugu tradiciju suradnje s Udruženjem obrtnika. Obrtnici pružaju podršku učenicima, a učenici su njihova budućnost. Iz takvog odnosa razvile su se različite suradničke aktivnosti, od kojih su najatraktivnije modne revije. Na njima učenici predstavljaju svoju kreativnost i umijeće izrade modnih proizvoda.

Ovom prilikom učenici Škole za modu i dizajn predstavljaju se trima kolekcijama modela nastalih u školskim radionicama, a nose ih članice manekenske sekcije.

Prva kolekcija rađena je u suradnji s cvjećarima te je tema „Cvijeće u vazi“ . Haljine izrađene od satena, svojom formom podsjećaju na vaze u koje su uronjeni cvjetni aranžmani.

Šljokičaste materijale pastelnih boja samo će rijetki povezati s kupaćim kostimima s početka 20-og st., no upravo to je bila inspiracija za izradu svečanih kombinezona koje s daškom glamura u drugoj kolekciji predstavljaju lijepe manekenke.

Modna kolekcija „Život je u boji“ nastala je spontanom suradnjom gotovo svih školskih zanimanja. Od ostataka materijala iz školskog skladišta,  bojenjem, tiskom, šivanjem i improvizacijskim tehnikama nastala je nosiva, vesela i ženstvena kolekcija koju upotpunjuju prekrasni modni dodaci, također djelo učeničkih ruku.

Tekst: Olga Kolobarić, dipl. ing.

Tekst i slike: Olga kolobarić, dipl. ing. i Ana Zeman, prof. mat. i fizike

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: