Aktualnosti

Konferencija EmploySEE

Objavljeno 10. prosinca 2021.

Konferencija „Društvena i solidarna ekonomija za strukovno obrazovanje“ održana je 24. studenog, kao završni događaj Erasmus+ projekta EmploySSE.  

Projekt EmploySSE ima za cilj educirati nastavnike i sve koji se bave strukovnim obrazovanjem, o potencijalima društvene i solidarne ekonomije, te uključivanju ekoloških tema u predavanja i kurikulume u školama. “EmploySSE – Promicanje zapošljavanja kroz društvenu i solidarnu ekonomiju” provodi udruga ZMAG u suradnji s međunarodnim partnerima i ASOO-om, a financira se iz programa Erasmus+ KA202 – Strategic Partnerships for Vocational Education and Training.

Sudionici iz Italije, Grčke, Češke i Francuske izložili su rezultate provedbe svojih istraživanja i implementacije u školski sustav. 

Zbog epidemiološke situacije konferencija je vođena uživo i putem video linka.

Škola za modu i dizajn predstavljena je kao primjer dobre prakse iz Hrvatske. Prezentacija je obuhvaćala projekte koji se provode u školi a vezani su uz društvenu i solidarnu ekonomiju, održivi razvoj i društveno poduzetništvo. 

Izlaganje i brojni projekti izazvali su veliko zanimanje svih sudionika konferencije i brojne pohvale zbog predane brige za učenike, školu i okoliš.  

Prezentaciju možete vidjeti klikom na link:  

Ankica Flegar, prof.

Galerija
Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: