Aktualnosti

HUMANITARNA AKCIJA NUDUDU

Objavljeno 25. siječnja 2021.

Od 10. studenog do 10. prosinca u našoj školi organizirana je humanitarna akcija u okviru projekta Nududu (što na beninskom jeziku znači hrana). Sakupljali smo odjeću za bebe i djecu do 10 godina starosti. Odjeću smo sortirali po veličinama i slagali u male paketiće te ponudili na Facebook stranici Nududu. Novac koji se sakupio prodajom tih paketića proslijeđen je direktno na račun humanitarne organizacije Marijini obroci.

Marijini obroci su međunarodna organizacija koja osigurava prehranu u školama u najsiromašnijim zemljama svijeta, a hrvatska podružnica brine čak o 13 400 djece u ukupno 5 zemalja: Liberiji, EkvadoruMalaviju, Beninu i u Zambiji. Samo 132 kune na godinu potrebno je da bi se nahranilo jedno dijete u školi, a školovanje nudi vjeru u bolje sutra i život bez siromaštva.

Taj plemeniti cilj potaknuo je mnoge učenike i nastavnike u našoj školi te je sakupljena velika količina odjeće na čemu nam se zahvalila i Udruga Nududu na svojoj Facebook stranici.

Ponosni smo zbog angažiranosti naših učenika u ovoj humanitarnoj akciji kroz koju smo osvijestili  koliko smo sretni jer živimo u boljim životnim uvjetima i unatoč pandemiji i svim trenutnim nedaćama, imamo priliku učiti i napredovati.

Galerija
Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: