Aktualnosti

FASHION KIT

Objavljeno 19. siječnja 2021.

Fashion Kit je inovativna mapa sa šivaćim priborom. Namijenjena je radoznalim klincima od pete do desete godine te malim istraživačima koje vodi u prve korake prema svijetu mode. Izrađena je od netkanog tekstila veselih boja te sadrži šivaći pribor koji je prilagođen za rad na siguran način za navedeni uzrast.

Fashion Kit mapa je prigodna za djecu predškolskog uzrasta i učenike nižih razreda osnovne škole te služi učiteljima i odgajateljima kao nastavno pomagalo za rad s djecom. Cilj je promoviranje zanimanja koja se podučavaju u Školi za modu i dizajn Zagreb.

Dodir same naslovnice mape pobudit će osjetila i potaknuti djecu na daljnje istraživanje sadržaja mape. Uporabom pribora djeca razvijaju  psihomotoričke sposobnosti, logičko promišljanje, zaključivanje i rješavanje problema, kreativnost, finu motoriku te osjećaj za modu.

Mapa sadrži ručne igle (plastične) različitih veličina, škarice, tkaninu od jute i pamuka dimenzije 10×15 i 10×12, niti vune različitih boja, gumbe od filca i edukativni uzorak s osnovnim bodom. 

Ideja Fashion Kit-a realizirala se u školskoj radionici. Uradak je izradila učenica Tina Petrov 2.C – modna tehničarka pod mentorskim vodstvom Mirjane Pendeš.

Fashion Kit je bio prepoznat i na 20. Izložbi inovacija učenika i studenata s međunarodnim sudjelovanjem, INOVA – MLADI 2020.,  gdje smo osvojili zlatnu medalju. 

Tekst napisala: Mirjana Pendeš

Podijeli
Pošaljite svojim prijateljima ili podijelite na drušvenim mrežama: